Lomax pomáhá potřebným. Nejen během epidemie koronaviru

Ve společnosti LOMAX nežijeme pouze pro garážová vrata či venkovní žaluzie. Méně viditelným, ve výsledků však možná ještě důležitější činností, je u nás pomoc potřebným. LOMAX dlouhodobě přispívá řadě spolků i organizací starajících se děti či sociálně slabší. Pružně jsme se snažili reagovat i na aktuální pandemii koronaviru – a pomoci, kde se dalo.

Finanční podpora dětí, dobrovolníků nebo osob se ZTP

  • Ve společnosti LOMAX se dlouhodobě snažíme pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. V rámci našich dobročinných aktivit tak každý rok vyčleňujeme dary v hodnotě několika set tisíc korun.
  • Jen v loňském roce jsme tak věnovali celkem 39 různých finančních darů v celkové hodnotě téměř 400 tisíc korun.
  • Více než čtvrtinu z této částky přitom tvořil finanční dar 100 tisíc korun Diakonii Betlém v Kloboucích u Brna, která poskytuje sociální služby dětem i dospělým.
  • Kromě toho jsme se zaměřovali i na další organizace. Finančními příspěvky jsme tak podpořili děti z Hnutí na vlastních nohou – Stonožka, z obecně prospěšné společnosti Život dětem či z nadačního fondu Víly pro děti. Peněžní dat jsme věnovali také konkrétním dětem s dětskou mozkovou obrnou.
  • Z organizací starající se o osoby se ZTP jsme pak v loňském roce podpořili například spolky Paprsky naděje či Veselý vozíček. Finanční pomoc jsme zaměřili i na aktivity dobrovolníků, příkladem může být spolek Rotary Club Brno.
LOMAX pomáhá potřebným.

 

Ochranné pomůcky pro ty nejohroženější

  • Na dobročinné aktivity se snažíme zaměřovat každý rok, výjimkou přitom není ani ten letošní. Ten byl hned na konci prvního čtvrtletí poznamenán pandemií koronaviru, což se promítlo i do způsobů naší podpory potřebným.
  • Po vyhlášení nouzového stavu, který provázel akutní nedostatek ochranných pomůcek, jsme se jich proto snažili co nejvíce získat pro ty nejpotřebnější skupiny.
  • V březnu se nám nakonec podařilo zajistit nákup 7 tisíc respirátorů typu N95 a 30 tisíc ústních roušek v celkové hodnotě téměř 230 tisíc korun. Ochranné pomůcky jsme následně distribuovali do nemocnic a zdravotních zařízení v rámci jižní Moravy.
  • Zmínit lze Nemocnici Břeclav, Stomatologické Centrum Břeclav, Top Moravia Health Brno, Stomatologii Tománek, Nadační fond Atýsek Brno a zdravotní a zubní střediska v Bořeticích, Velkých Pavlovicích, Kobylí, Rakvicích a v Brně.
  • Ochrannými pomůckami jsme se snažili zásobovat také čerpací stanice a trafiky v okolí Bořetic, kde má LOMAX svoji centrálu.
  • V neposlední řadě jsme využili také početného vozového parku, kterým disponujeme. Pro výrobce ochranných štítů jsme tak zajistili distribuci těchto pomůcek do pěti jihomoravských nemocnic.

Má to smysl

  • Velmi si vážíme obětavosti a profesionality všech lidí pracujících v současné situaci v první linii. Stejně tak nesmírně oceňujeme všechny spolky, nadace či domy sociálních služeb, které bez rozdílu pomáhají potřebným, ať už panuje nouzový stav či nikoliv.
  • Nejen proto hodláme ve společnosti LOMAX v našich podpůrných projektech pokračovat i nadále. Pokud by měly zlepšit život i jen jednomu člověku, mají v našich očích smysl.

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.