LOMAX rozšiřuje barevné provedení žaluzií Z93 a S93 o odstíny RAL 7001 a RAL 7012

Lepší sladění venkovního stínění s moderními fasádami a okny i lepší fyzikální vlastnosti. To jsou dva hlavní důvody, proč společnost LOMAX rozšířila varianty barevných provedení žaluzií Z93 a S93 o odstíny silver grey (RAL 7001) a basalt grey (RAL 7012). Zároveň je jedinou firmou na českém trhu se stínicí technikou, která oba tyto odstíny nabízí napříč svým sortimentem.

Společnost LOMAX, která je českým lídrem v produkci garážových vrat, rozšiřuje paletu barev pro své venkovní žaluzie, konkrétně pak pro typy Z93 a S93. Do svého vzorníku nově zařadila odstíny silver grey a basalt grey, které se vyznačují příznivějšími vlastnostmi než doposud velmi populární odstín antracit (RAL 7016), který má LOMAX také v nabídce. Právě jemu se z hlediska odstínu poměrně blíží, v obou případech jsou však o něco světlejší. To se projevuje i na jejich lepších fyzikálních vlastnostech.

Dokazuje to i test celkové sluneční difúze podle normy ASTM E 903 s přímým slunečním zářením ASTM G173-03. Pozitivní výsledek nově uvedených odstínů žaluzií společnosti LOMAX ukazují zejména naměřené hodnoty pohltivosti slunečního záření. Zatímco populární antracit dosahuje v tomto směru hodnoty 83,1 %, u basalt grey je evidována hodnota 77,7 %. Ještě lépe pak ze srovnání vychází odstín silver grey, u nějž hodnota činí 70,9 %. V jeho případě se tak ve srovnání s antracitem jedná o více než 15 % lepší výsledek.

Pohltivost či absorptivita je optická vlastnost materiálu, která popisuje, jaké množství světla bylo pohlceno materiálem v poměru k množství, které na materiál dopadlo. Záření pohlcené daným výrobkem přitom zároveň zvyšuje jeho teplotu. Pohltivost závisí na vlnové délce a směru dopadajícího světla, typu měřeného materiálu, chemickém složení a struktuře materiálu, stavu materiálu a jeho povrchu. S pohltivostí úzce souvisí i druhá důležitá hodnota, a to odrazivost, někdy uváděná i jako reflexe. V současnosti populární antracit zaznamenal hodnotu 16,9 %, basalt grey pak 22,3 % a silver grey 29,1 %.

Obě nové barvy je tak od této chvíle zároveň možné využít u všech produktů společnosti LOMAX, tedy nejen u venkovních žaluzií, ale také garážových vrat, předokenních rolet či vchodových dveří. LOMAX je v tomto směru jediným na trhu, který obě uvedené barvy nabízí napříč celým sortimentem. Uživatel si tak může jednotlivé prvky domu maximálně sladit nejen vzájemně, ale také s fasádou či okenními rámy. Nové barvy venkovních žaluzií LOMAX se v nabídce objevují zejména v návaznosti na aktuální trendy z hlediska moderního vzhledu budov a preferencí architektů.

Kromě dvou nových odstínů je možné žaluzie LOMAX pořídit v dalších sedmi barevných variantách. Mimo zmíněného antracitu jsou to i hnědá, stříbrná, temně stříbrná, metalická šedá, bílá a bronzová. Tyto odstíny jsou zároveň dostupné i v případě dalších produktů společnosti LOMAX pro možnost maximálního barevného sladění celé stavby. Například u garážových vrat je pak výběr barev ještě bohatší, dosahuje více než dvou a půl tisíce možných odstínů, základním vzorníkem RAL počínaje a variantami imitace dřeva konče.

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.