Vybavení domácnosti? Zaměřte se na kvalitu vybavení i detaily

Pokud plánujete rekonstrukci nebo novostavbu, jistě chcete, aby byl váš nový domov krásný, funkční i energeticky úsporný. A hlavně, aby vám dlouho „jako nový“ vydržel. Proto vám v tomto článku poradíme, jak vybrat to správné vybavení domácnosti a sladit ho k dokonalosti. Také vám napovíme, jak si bydlení ještě více zpříjemnit.

Zatímco dříve byla stěžejním parametrem při pořizování vybavení domácnosti hlavně cena, aktuální trendy hovoří ve prospěch designu a kvality. Majitelé nemovitostí se také stále více zaměřují na detaily. Například garážová vrata nebo předokenní rolety dříve každý vnímal jako ryze funkční prvek a jejich vzhledu nevěnoval tolik pozornosti. Dnes jsou důležitými prvky, které dotváří celkový vzhled domu i okolního prostředí. Jak tedy přistupovat k jejich výběru?

Okna, dveře i vrata vybírejte s ohledem na kvalitu a funkčnost

Vnější vzhled domu dotváří především oknavchodové dveře a garážová vrata. Tyto prvky opláštění by měly ladit s fasádou, přičemž i tu je vhodné barvu volit s ohledem na okolní prostředí. Barva ale není všechno.

Okna jsou důležitou součástí každého domu hlavně z praktického hlediska. Ovlivňují tepelnou pohodu, světelné podmínky nebo zabezpečení vaší domácnosti. Proto je důležité vybrat si kvalitní okna, která vyhoví vašim požadavkům a potřebám. Ať už zvolíte plastová, hliníková nebo dřevěná okna, pohlídejte si jejich výbavu a kvalitu zpracování, která významně ovlivňuje tepelně-izolační vlastnosti. Okna LOMAX vyrábíme z kvalitních materiálů, u nichž se můžete spolehnout na vysokou odolnost, skvělé izolační vlastnosti i dlouhou životnost.

Podobně mají vliv na funkčnost vašeho domu vchodové dveře. U nich je hlavní prioritou bezpečnost, zároveň však musí dobře těsnit a odolávat vnějším povětrnostním podmínkám. Před jejich finálním výběrem proto pečlivě zvažte všechny parametry, které by kvalitní dveře měly mít

A ne jinak tomu je u garážových vrat. Kromě toho, že by vám měla usnadňovat parkování, musí chránit majetek před zloději a zamezovat únikům tepla. I tady je ale potřeba si rozmyslet, jestli vyberete sekční, posuvná či rolovací vrata, nebo jakým způsobem je budete ovládat. Garážová vrata LOMAX vám přinesou řadu dalších výhod, jako je úspora místa, bezpečnost a uživatelský komfort:

  • Jsou navržena tak, aby zabírala co nejméně prostoru v garáži i před ní,
  • vybavena bezpečnostními prvky pro ochranu vašeho majetku a proti případnému úrazu
  • a dají se jednoduše ovládat na dálku nebo ručně.
Design rolet ladí s fasádou domu


Stínicí technika: zvyšuje komfort bydlení, snižuje náklady na energie

Stejně důležitý je výběr venkovního stínění, jehož obliba rok od roku roste především díky nadprůměrným letním teplotám. Dokáže totiž pohltit až 94 % tepelné energie a chránit tak interiér před přehříváním. V zimě pak zamezuje tepelným ztrátám a šetří náklady na vytápění. Zvolit můžete:

které bez kompromisu nahradí klimatizaci a vytvoří vám doma tepelnou pohodu. Design těchto výrobků je dnes na vysoké úrovni a přizpůsobíte si ho tak na míru vašim potřebám. Stačí se jen rozhodnout, jaký typ stínění vybrat.

Zaměřeno na detail

Když už jste si vybrali kvalitní produkty pro váš dům, je čas se zaměřit na jejich detaily. Pro pohodlí našich zákazníků na ně myslíme i v LOMAXu. Nabízíme řadu možností, jak sladit barvy, vzory či doplňky a zpříjemnit si bydlení pomocí chytrých technologií.

Jak jsme již zmínili, barva domovního příslušenství by měla ladit s ostatními prvky i celkovým charakterem stavby. Pokud se například rozhodujete, jakou vybrat barvu na garážová vrata, vycházejte z barvy oken a vchodových dveří. Dům pak bude vypadat jednotně, uspořádaně a vkusně. Vybírat můžete z tisíců barevných kombinací i široké nabídky imitací dřeva

Další „drobnosti“, které podtrhnou váš styl, jsou:

  • nerezové prvky,
  • prosklení
  • nebo madla a rozety na vchodové dveře.

Na cestě k chytré domácnosti

Nechce se vám ručně stahovat a vytahovat žaluzie nebo vysedat z auta, abyste mohli vjet do garáže? Naskočte na vlnu automatizace. Trend ovládání stínicí techniky nebo garážových vrat na dálku je s nástupem chytrých technologií stále silnější. Jednotlivé prvky vybavení domácnosti můžete ovládat dálkovým ovladačem nebo pomocí aplikace v mobilním telefonu. V případě, že chcete jít komfortnímu bydlení ještě víc naproti, prozkoumejte výhody větrných a slunečních čidel stínicí techniky.

Otevírání vchodových dveří otiskem prstu
Klasická „fabka“ bude brzy minulostí. Dveře dnes otevřete pomocí otisku prstu nebo čipu.

Pořizovací náklady seškrtá státní dotace

Víme, že mít dům jako ze škatulky je sice krásná představa, ale v dnešní době poměrně nákladná. Naštěstí jsou tu ale státní dotace:

které vám pomohou s financováním novostavby či rekonstrukce. Programy se veskrze vztahují na úsporná opatření zateplení domu, takže například i na nová okna nebo pořízení stínicí techniky. Sen o moderním a úsporném bydlení je tak nadosah.

S výběrem oken, vrat či stínicí techniky vám rádi pomůžeme. Navštivte vaši nejbližší pobočku LOMAX, kde se vám budeme rádi věnovat. Nebo nám zašlete nezávaznou poptávku. 
 
 

Poptat produkty LOMAX

Zdroj fotografií: LOMAX

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.