Společnost LOMAX získala třetí místo v soutěži Ocenění českých lídrů Jihomoravského kraje

Společnost LOMAX, která je tuzemským lídrem v produkci garážových vrat, byla v červnu zařazena mezi klíčové firmy z celé České republiky. Ve druhém ročníku soutěže Ocenění českých lídrů se mezi firmami z Jihomoravského kraje umístila na 3. místě. Předčila přitom více než 170 jiných společností, které se v tomto regionu o umístění ucházely.

V soutěži bylo celkem přihlášeno 1327 firem, ocenění jich nakonec získalo rovných 40, a to napříč jednotlivými kraji. Pouhých 6 pak působilo v segmentu bydlení. Jednou z nich byla právě společnost LOMAX, když se z celkového počtu 176 firem v Jihomoravském kraji umístila na 3. místě.

„Ocenění v tak nabité a početné konkurenci z celého kraje nás nesmírně těší. Zařazení mezi nejvýznamnější firmy z regionu je pro nás signálem, že svoji práci odvádíme svědomitě. Zároveň to však bereme i jako závazek do budoucna a impuls pro další zlepšování,“ řekl jednatel společnosti LOMAX Miroslav Kubík.

Business ocenění pro LOMAX

Do projektu Ocenění českých lídrů jsou společnosti nominované na základě analýzy veřejně dostupných údajů všech společností v Česku zpracovaných odborným garantem. Tím je mezinárodní společnost Czech Credit Bureau, která následně vybírá nejlepší uchazeče. Činí tak na základě malého ekonomického auditu a osobního hodnocení, které vychází z příběhu majitelů či generálních ředitelů.

„Příběh naší společnosti v loňském roce oslavil už čtvrtstoletí, toto ocenění proto bereme jako dodatečný a příjemný dárek. Cesta k tomu, aby se LOMAX stal jedničkou na trhu v produkci garážových vrat, nebyla nijak jednoduchá. Do budoucna chceme v této pozici setrvat a zároveň dosahovat podobných úspěchů i na poli stínicí techniky či vchodových dveří,“ doplnil Miroslav Kubík.

Aby se firmy mohly Ocenění českých lídrů zúčastnit, musely splnit hned několik kritérií. Jedním z hlavních bylo 100% české vlastnictví a české občanství majitelů. K dalším kritériím pak patřil roční obrat minimálně 200 milionů korun, minimální počet 50 zaměstnanců a zavedení podvojného účetnictví po dobu nejméně 4 let. Firma musela mít také dostupné závěrky za rok 2015 a 2016 a iRating ve stupních 1 – 11. Součástí registrace bylo také poskytnutí ekonomických výsledků za poslední období.

LOMAX - jeden z business lídrů v Jihomoravském kraji.

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.