Tip na jaro: Venkovní žaluzie a rolety pomohou ušetřit, a navíc ochrání váš dům

Venkovní stínění je nadčasovým doplňkem, který vhodně dotvoří vzhled vašeho domu a především vám bude šetřit náklady na energie. Venkovní žaluzie nebo rolety v zimě redukují únik tepla a v parném létě zajistí v interiéru příjemné klima. Tím však jejich výhody nekončí. Více se dočtete v našem článku.

Venkovní okenní rolety a žaluzie vám budou šetřit peníze

Platby za energie na vytápění či chlazení představují jednu z nejvýznamnějších položek v domácím účetnictví. Samozřejmě, naprostým základem energeticky úsporné domácnosti jsou kvalitní okna a dostatečně izolující vchodové dveře. Ale i v případě, že je váš dům vybaven v tomto ohledu špičkovými produkty, vyplatí se investovat do moderních venkovních žaluziípředokenních rolet

Venkovní okenní rolety či žaluzie vám totiž z hlediska nákladů na energie přinesou další uspořená procenta, což především ve větším domě či bytě nebývají zanedbatelné peníze. V zimě minimalizují únik drahocenného tepla, v létě pak zabrání nepříjemnému ohřívání interiérů, a vy tím pádem nemusíte tak často pouštět klimatizaci. A jelikož ceny energií rostou, úspory díky venkovnímu stínění nejsou zanedbatelné.

Rodinný dům se staženými předokenními roletami
Předokenní rolety ochrání váš dům i peněženku.

Bezpečnější domov díky venkovním roletám

Venkovní stínění chrání vaši peněženku, ale také váš dům a majetek. Zatímco staré žaluzie namontované do oken neměly na ochranu vašeho domu před zloději naprosto žádný vliv, u jejich nových venkovních verzí, a zvláště venkovních rolet, je tomu přesně naopak. Dobře navržená a pečlivě vyrobená moderní stínicí technika totiž představuje pro zloděje velmi účinnou překážku a významně zvyšuje vaši bezpečnost.

  • Pouhá přítomnost venkovní stínicí techniky na budovách většinou dokonce odradí zloděje už při vybírání objektu určeného k vykradení.
  • Kvalitní materiály a pečlivá montáž zaručují, že pro případné nezvané hosty bude těžké se do domu vůbec dostat.
  • Naprogramovatelný pohon zajistí pravidelné automatické vytahování a stahování rolet či žaluzií v době, kdy nejste doma a neprozradí tak, že dům je prázdný.
  • Možnost zkombinovat stínicí techniku s elektronickým zabezpečovacím zařízením ještě více posiluje bezpečnost vašeho domu.
Ovládání venkovních žaluzií či rolet
Ovládání venkovních žaluzií a rolet s elektrickým pohonem odvede veškerou práci za vás.

Více pohodlí, než jste čekali

Ovládání a nastavování žaluzií či rolet, které vyžadovalo námahu kombinovanou téměř s chirurgickou zručností, je již minulostí. Venkovní stínění vám zaručí komfort, jaký jste možná ani nečekali.

  • Elektrické pohony odvedou veškerou práci za vás.
  • Dálkové ovládání vám umožní nastavit vše najednou, z jednoho místa a bez jakékoli námahy.
  • Čidla reagující na sluneční svit nebo povětrnostní podmínky automaticky zajistí optimální světelné podmínky v interiéru či nastaví stínicí techniku tak, aby ji vítr nepoškodil.
  • Doma si užijete více klidu, protože venkovní žaluzie tlumí do velké míry hluk zvenčí.
  • V interiéru budete mít vždy optimální podmínky k práci či odpočinku.
Moderní rodinný dům s venkovními žaluziemi LOMAX
Venkovní stínění je navrhováno tak, aby do celkového vzhledu stavby zapadlo a nepůsobilo rušivě.

Design vašeho domu poskočí o třídu výš

Ani vzhled není zanedbatelnou předností moderní stínicí techniky. Pryč jsou naštěstí doby, kdy žaluzie či rolety hyzdily fasády domů průmyslovým vzhledem a nedbalým provedením.

  • Moderní stínicí technika je navrhována tak, aby do celkového vzhledu stavby zapadla co nejlépe a nepůsobila rušivě.
  • Široká škála barev a dekorů umožňuje ještě lépe přizpůsobit stínění přesně podle potřeb a přání každého zákazníka. Zvolíte venkovní žaluzie, nebo roletyOba typy stínění mají své přednosti a jejich výběr záleží na vašich prioritách.

Využijte dotace na venkovní žaluzie či rolety

A to nejlepší jsme si nechali nakonec. Jelikož nejen kvalitní okna a dveře či předokenní rolety a venkovní žaluzie pomáhají šetřit energie, stát vám na jejich pořízení přispěje. Díky dotačnímu programu Nová zelená úsporám můžete získat velmi příjemný finanční příspěvek.

Přemýšlíte o venkovním stínění a rádi byste se poradili se skutečnými profesionály v oboru? Obraťte se na nejbližšího prodejce LOMAX a náš zkušený personál vám pomůže vybrat řešení, které vám bude šité na míru.

 

Zdroj fotografií: LOMAX

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.