Z domu se může stát designový skvost. Pomůže sladění barev garážových vrat, žaluzií, rolet a fasády i moderní technika

Barva a doplňky udělají z garážových vrat originál

  • Pro rodinné domy na trhu existují tři základní typy vrat: dvoukřídlová, rolovací a sekční. Poslední jmenované lze individuálním požadavkům přizpůsobit nejvíce. Každá sekce může mít jinou barvu či dokonce být z jiného materiálu. Na přání lze vrata vybavit průhlednými částmi či je vyzdobit originálními nerezovými dekoračními prvky.
  • Na výběr je až z 2500 barevných odstínů a desítek imitací dřeva. Možné je tak dokonalé sladění se stínicí technikou, dveřmi a fasádou domu, či naopak vytvoření kontrastu se zbytkem stavby. Barva ale musí být vybrána opatrně, aby nerušila.
  • Důležitá je i bezpečnost. Kvalitní výrobky jsou od počátku konstruovány tak, aby zabránily násilnému vniknutí. Na přání je lze vybavit dalšími bezpečnostními systémy. Ochrana domácnosti před zloději se tím výrazně zvyšuje.

Vchodové dveře lze udělat krásné. Možností je mnoho

  • vchodových dveří platí totéž, co u garážových vrat. Široká škála barev a doplňků umožňuje perfektní sladění se zbytkem domu, či naopak kontrast. I zde ale platí, že barva musí být vybrána s citem, aby do vzhledu domu zapadala.
  • Na výběr jsou buď plné, částečně prosklené či stále populárnější celoskleněné modely. Kromě barev si lze vybrat i z několika druhů skleněné výplně.
  • Ani zde by však neměla být opomenuta bezpečnost. U moderních dveří je standardem promyšlená konstrukce, kterou lze dále vybavit například elektronickými systémy či zámkem s automatickým zamykáním.
Vhodné a kvalitní prvky pozvednou design domu.

 

Stínicí technika vzhled domu nenarušuje, ale podtrhuje

  • Venkovní stínicí technika v podobě rolet či žaluzií je rok od roku populárnější. Renomovaní výrobci proto kromě bezpečné a funkční konstrukce myslí i na vzhled.
  • U venkovních žaluzií je k dispozici několik odstínů lamel, rolety jich ale nabízí několik tisíc. Pro případné citlivé barevné doladění exteriéru jsou tedy vhodnější.
  • Zdaleka nejlepší řešení představuje barevné sladění stínicí techniky s garážovými vraty a dveřmi, které bude vkusně kontrastní s fasádou domu. Pokud si s barvou nejste jisti, raději se poraďte s odborníkem.

Fasáda musí zapadat do okolí, střecha s ní musí ladit

  • Při volbě barvy fasády je nutné, aby zapadala do okolí a nenarušovala ho. Dům pak může působit nepatřičně či prvoplánově. Barevné trendy mohou při výběru pomoci, bývají ale pomíjivé. Je dobré mít na paměti, že fasáda by měla vydržet aspoň několik let.
  • Střechu lze barevně přizpůsobit zbytku domu také. V případě kombinací by mělo platit, že například k chladnější fasádní barvě patří tmavší odstín střechy, rozhodně ne křiklavé, pastelové barvy. Populární jsou v současnosti hladké černé betonové tašky s možností lesklého provedení, hodící se na moderní stavby s jednoduchými liniemi.
  • Pokud si nejste s něčím jisti, vždy se vyplatí kontaktovat odborníka, který s výběrem barvy pomůže. Konzultace je vždy snazší, než zdlouhavé a drahé přemalování fasády či výměna střechy.
Venkovní prvky LOMAX dokáží pozvednou design domu.

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.