Garážová vrata pro motorkáře: Dejte zelenou bezpečnosti a pohodlí

Správná péče o motorku obnáší pravidelnou údržbu všech komponent, ale také její bezpečné parkování v teple a suchu. Váš jednostopý stroj by měl být chráněný před nepříznivými povětrnostními podmínkami i případnou krádeží. Nepodceňujte proto výběr garážových vrat a dopřejte své motorce (nebo čtyřkolce) i sobě náležitý komfort. K ovládání špičkových vrat totiž např. ani nepotřebujete sundávat motorkářské rukavice. A jak tedy garážová vrata pro motorkáře vybírat?

Aby váš motocykl parkoval jako v bavlnce 

Mít možnost parkovat motorku v garáži je velká výhoda. V létě ji chráníte před přímými slunečními paprsky, v zimě před srážkami, vlhkem a mrazy. Důležitým prvkem ochrany by měla být ale i samotná garážová vrata, která zamezí tepelným ztrátám, jsou bezpečná a poskytnou vám komfort plynulého parkování. Garážová vrata LOMAX jsou v těchto ohledech naprostou špičkou. Co všechno naše garážová vrata pro motorky nabízí? 

Při výběru vrat zvažte rozměry i způsob otevírání

Jedním z důležitých aspektů, které musíte vzít v potaz, jsou rozměry garáže a její prostorové možnosti. Pokud v garáži parkujete jen motorku nebo pro ni máte samostatný vjezd, vystačíte si s výškou vrat 2 m, co do šířky můžou být i menší. Není pro nás překážkou vyrobit vrata šíře 80 cm, ale abyste do garáže s motorkou pohodlně zajeli, počítejte raději s dvojnásobkem. Druhou stránkou mince je systém otevírání.

Sekční, nebo posuvná vrata?

Sekční garážová vrata si stále drží první příčku v oblíbenosti. Jednotlivé sekce při otevírání zajíždějí pod strop, proto jsou ideální do garáže s omezeným prostorem. U posuvných garážových vrat jsou panely ve svislé poloze, zasouvají se tedy do boku garáže, přičemž se nesnižuje světlá výška pro průjezd. Při vjíždění je nemusíte otevírat celá, stačí je zastavit v takové poloze, která vám dovolí bez problémů vjet s motorkou nebo čtyřkolkou dovnitř. 

Vzhledem k tomu, že vyrábíme garážová vrata na míru, můžete si kromě libovolných rozměrů vybrat také z široké škály barevných provedení, prolisů nebo prosklených prvků tak, aby vše perfektně ladilo s designem opláštění domu. A pokud jste motorkář každým coulem, můžete mít na vratech i siluetu svého motocyklu. 

Garážová vrata LOMAX v rodinném domě
Kromě libovolných rozměrů si můžete vybrat také z široké škály barevných provedení tak, aby vše perfektně ladilo s designem opláštění domu.

Parkujte plynule s jednoduchým ovládáním

Nebaví vás před parkováním v garáži zastavovat a hledat klíče? S naším pohodlným ovládáním vám tyto starosti odpadnou. Čím je toto dálkové ovládání unikátní?

  • Pomocí klipsu ho připnete na motorku.
  • Má dostatečně velká a pogumovaná tlačítka.
  • Nemusíte sundávat rukavice.
  • Garáž si otevřete ještě během jízdy.
  • Na přání vám i na ovládání umístíme siluetu vašeho motocyklu.

Bezpečnost až na prvním místě

Důležitým úkolem garážových vrat je zabránit nechtěnému vniknutí zlodějů. O to se starají speciální mechanismy, které znemožní násilné zvednutí a dají se kombinovat i s dalšími bezpečnostními prvky, jako jsou např. mechanické zarážky či alarm. Případné krádeže se tak nemusíte bát.

Vnitřní konstrukce našich vrat zaručuje také ideální tepelně-izolační vlastnosti. Chytrá vnitřní konstrukce přerušuje tepelné mosty a zabraňuje tak úniku tepla, což oceníte hlavně v zimě, kdy se vlhko a mráz snaží proniknout dovnitř každou škvírou. Kvalitní izolační polyuretanová pěna s hustotou až 50 kg na m2 udrží vaši motorku v suchu a teple a o optimální teplotu se postará také v letních měsících. Zároveň jsou díky pěnové izolaci vrata relativně lehká.

Všechny tyto vlastnosti našich garážových vrat jsou základním předpokladem správné péče o motocykl i jeho bezpečí a v LOMAXu vám na ně dáme záruku 10 let. Máte zájem o nezávaznou cenovou nabídku? Vyplňte nezávazně poptávkový formulář a my se vám ozveme.   

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, LOMAX

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.