Jak se vypořádat s obtížným hmyzem? Účinným řešením jsou sítě do oken

Zastavte mouchy, vosy, komáry a další hmyz ještě před tím, než vám (nejen během letních měsíců) přiletí do domu a znepříjemní celý den i noc. Nejúčinnějším způsobem, jak se před nezvanými návštěvníky chránit, je síť do oken. Z jakých typů sítí si vybrat, abyste mohli nerušeně větrat? A jaké jsou další možnosti ochrany? Přečtěte si v našem článku. 

Sítě do oken zastaví hmyz okamžitě

Nejúčinnějším způsobem je dát hmyzu do cesty překážku, přes kterou se nedostane. Takovou překážkou jsou ochranné sítě do oken či dveří. S nimi nemusíte řešit, jestli je den, noc nebo máte rozsvíceno. Jaké jsou hlavní důvody, proč si pořídit sítě proti hmyzu?

  • Větrat můžete kdykoli,
  • nemají negativní vliv na zdraví jako chemické odpuzovače,
  • nejsou závislé na elektřině a jejich provoz nic nestojí,
  • mají dlouhou životnost, oproti lahvičkám do odpuzovačů, které vydrží 1–2 měsíce.

Sítě do oken jsou ekonomickým, ekologickým a z dlouhodobého hlediska nejefektivnějším řešením, jak bojovat s obtěžujícím hmyzem v bytě nebo domě. A co když mu potřebujete zatarasit průlet přes balkonové dveře? Sítě se dají instalovat i na ně. Podívejte se, jaké typy sítí jsou na trhu k dispozici.

Otevřené okno se sítí proti hmyzu a pes
Kvalitní síťovinu v našich sítích neprorazí ani váš mazlíček.

Typ sítě volte podle jejího umístění i vašich nároků

Ochranné sítě proti hmyzu musí plnit především praktickou funkci a stejně jako v případě venkovních žaluzií či venkovních rolet je potřeba při jejich výběru brát ohled na to, kam je budete umisťovat. V každém případě se nemusíte bát, že by hyzdily vzhled vašeho domu. Rámy jsou nevtíravé a snadno je sladíte s okny nebo balkonovými dveřmi, některé podle potřeby srolujete tak, že nejsou vidět vůbec.

Pevné sítě 

Jsou upevněné v rámu a hodí se do oken, která využíváte pouze k větrání. Nasazují se na rám okna a na podzim je jednoduše sundáte.

Integrované rolovací sítě 

Rolovací sítě do oken jsou stále více oblíbené z důvodu jejich praktičnosti. Stáhnete je podle potřeby a na zimu nemusíte sundávat celý rám. Oceníte je hlavně tam, kde často potřebujete volný prostor pro průchod nebo podávání věcí z okna. V LOMAXu integrujeme rolovací sítě do venkovních rolet a díky nezávislému ovládání můžete podle libosti větrat nebo zastínit interiér. 

Pantové dveřní sítě 

jsou, stejně jako pevné sítě do oken, v rámové konstrukci, která se na rám dveří montuje pomocí samozavíracích pantů. Jsou vybaveny magnetickým dorazem, takže v zavřené poloze pevně drží.

Plisované dveřní sítě 

Doplňte domov sítí, která vás ochrání před hmyzem a navíc dodá moderní vzhled. Dveřní plisé síť je ideálním řešením do zimní zahrady, na terasu nebo pro francouzská okna. A také pro bezbariérové přístupy. 

Pohodlné ovládání zajišťují vodicí profily tvaru U a jejich velkou výhodou je možnost jištění pomocí magnetu a uzavření velkých prosklených ploch. Jaký typ vybrat?  

Plisé síť – Standard

  • Ekonomická varianta plisé sítě.
  • Nejmenší omezení průchozí šířky.
  • Síť lze vyjmout při demontáži rámových profilů.
  • Maximální rozměr sítě: šířka 2500 mm a výška 2580 mm.

Plisé síť – Dvojitý středový profil

  • Oproti variantě „Standard“ navíc druhý středový profil.
  • Běžné omezení průchozí šířky.
  • Síť lze vyjmout bez nutnosti demontáže rámových profilů.
  • Maximální rozměr sítě: šířka 2500 mm a výška 2580 mm.

 Plisé síť – Dvojitá síť „Opona“

  • Síť s možností až dvojnásobné maximální šířky.
  • Větší omezení průchozí šířky.
  • Síť lze vyjmout bez nutnosti demontáže rámových profilů.
  • Maximální rozměr sítě: šířka 5000 mm a výška 2580 mm.

Odolnost našich sítí stojí na kvalitní síťovině ze skelného vlákna, které je potažené PVC. Vydrží nepřízeň počasí, vysoké teploty a strach nemusíte mít ani z protržení. Pří výrobě sítí do oken používáme moderní tmavou síťovinu. Pokud si nevyberete ze standardního barevného provedení, rádi vám rám sítě nalakujeme, aby ladil s barvou vchodových dveří nebo oken. Vybrat si můžete také ze způsobu montáže – zvolíte šrouby, nebo pevný suchý zip?

Jak se jinak chránit před hmyzem? 

Asi tím nejjednodušším řešením je pořídit odpuzovače hmyzu do zásuvky. Ty běžně dostupné v drogeriích ve většině případů fungují na principu odpařování. Uvolňují chemické látky, které hmyzu nevoní a donutí ho odletět o dům dál. Tyto látky ale nejsou ničím prospěšným ani pro náš organismus, takže byste odpuzovače neměli používat při pobytu v místnosti.

Z osvědčených rad našich babiček byste mohli zkusit nasušit mátu nebo levanduli a v plátěných pytlíčcích zavěsit na okna, nebo zasadit ořech před dům, počkat až vyroste a uhnízdění ptáci začnou hmyz lovit jako potravu. Tyto metody jsou však časově náročné, neefektivní a mnohdy i nemožné

Pokud chcete vsadit na jistotu v podobě sítě proti hmyzu oken a si chcete udělat jasno ve výběru, neváhejte se na nás obrátit. Vyplňte nezávazný poptávkový formulář nebo navštivte jednoho z vašich nejbližších prodejců LOMAX.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com   

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.