LOMAX rozšiřuje nabídku venkovních žaluzií o lamelu Z70

Společnost LOMAX, která je tuzemským lídrem v produkci garážových vrat, rozšiřuje své portfolio exteriérové stínicí techniky. Pro rok 2019 zařazuje do své nabídky nový typ lamely venkovních žaluzií s označením Z70, s minimálními zástavbovými rozměry a luxusním designovým provedením.

Zásadní předností lamely Z70 od společnosti LOMAX je výška jejího nábalu, která je na českém trhu vůbec nejnižší. Výrazně se na tom podílí především nýtované čepy, které i při oboustranném použití celkový nábal vůbec nezvyšují. Lamela, jak už název napovídá, má tvar písmene Z. Je to přitom právě její konstrukce, která umožňuje maximální možné zastínění oproti jiným řešením. Lamela Z70 tak díky svému prvotřídnímu provedení odstíní velkou většinu světelného záření a tepelné energie ještě před vstupem do interiéru.

Lamely Z70 jsou vzhledově řešené obdobně jako typ Z93, který společnost LOMAX nabízí již několik let. Zásadním rozdílem je v tomto případě především rozměr lamely, která má v případě novinky šířku pouhých 7 centimetrů. Díky tomu tak působí jemnějším a luxusnějším dojmem. Velkou výhodu toto řešení představuje především v případech nových bytových domů, kde je již hotová příprava na venkovní žaluzie v podobě podomítkových boxů či stavebních překladů. Hloubka těchto otvorů však nemusí být vždy dostatečná pro montáž všech modelů s nejúčinnější funkcí zastínění. V případě společnosti LOMAX to díky svému tvaru vždy byly varianty Z93 a S93. S uvedením lamely Z70 je tak možná montáž nejúčinnější varianty stínění i do méně hlubokých prostor pro venkovní žaluzie.

Zařazením lamely Z70 do svého portfolia společnost LOMAX zároveň zavádí typ, který disponuje doposud nejmenší vyrobitelnou šířkou venkovní žaluzie. Ta totiž může dosahovat pouhých 435 milimetrů a být použita u nejužších typů oken. Jedná se zároveň o jednu z nejnižších možných šířek žaluzií tohoto typu na českém trhu.

Podobě jako další typy venkovních žaluzií LOMAX, i lamely Z70 jsou na hranách opatřeny těsněním, které zajišťuje dokonalé a velice tiché dosedání. Lamela má také sníženou výšku, aby minimálně zastínila výhled při otevření žaluzií. Její součástí je i speciální lem, který zlepšuje její tuhost a odolnost. Lamely Z70 jsou k dispozici v celkem pěti barevných provedeních, jmenovitě metalic grey, silver, dark silver, bronz a antracit. Samozřejmostí je i u tohoto typu pětiletá záruční lhůta, která je ve srovnání s ostatními předními výrobci nejvyšší.

Od příštího roku si tak zákazníci společnosti LOMAX mohou u venkovních žaluzií vybrat celkem ze čtyř typů lamel. Kromě novinky Z70 jsou jim i nadále k dispozici lamely Z93, S93 a C80. Se všemi řešeními se přitom pojí hned několik hlavních výhod, díky kterým jsou venkovní žaluzie v současnosti nejpopulárnější variantou stínicí techniky. Předně je to zadržení vstupu tepla ze slunečního záření do interiéru, díky kterému jsou až desetkrát účinnější než vnitřní žaluzie. Efektivní zastínění zároveň umožňuje žaluziím působit i jako prvek pasivního chlazení domácnosti či kanceláře, což uživatelé ocení především v horkých letních měsících.

Velkou výhodou je také možnost nastavení míry zastínění, ať už pomocí dálkového ovládání či chytrého telefonu. Uživatel si tak může různými způsoby regulovat množství slunečního záření, které proniká do interiéru. Při propojení s dalšími prvky pomocí systému takzvané chytré domácnosti pak může i výrazně ušetřit na nákladech za vytápění či chlazení interiéru.

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.