LOMAX slaví 30 let na trhu a odměňuje své zákazníky

Za tři desítky let se z naší malé rodinné firmy stal přední výrobce garážových vrat a stínící techniky. Kulatiny jsme v LOMAXu oslavili spuštěním nových webových stránek, zákazníky jsme zase v soutěži odměnili poukázkou na 30 tisíc korun na naše výrobky.

Letos uplyne 30 let od doby, kdy Luboš Dufek začal v garáži skládat první žaluzie. Ihned nato se začala psát historie LOMAXu, dnes největšího českého výrobce garážových vrat a předního producenta stínící techniky. Za tu dobu jsme se neodmyslitelně zapsali do tuzemských domácností. Naši první zákazníci tak dnes doporučují ověřené výrobky LOMAX také svým dětem.

Právě naše klienty jsme se u příležitosti jubilea rozhodli odměnit. V tipovací soutěži na naší sociální síti Facebook si zasoutěžili o poukázku na nákup techniky v hodnotě 30 tisíc korun. V LOMAXu jsme pak kulatiny po svém, a to spuštěním nových webových stránek.

Recept na úspěch

S LOMAXem již od začátku píšeme příběh úspěšné ryze české firmy. „Jsem přesvědčený, že naše společnost uspěla díky tvrdé práci a poctivosti,“ vysvětluje Petr Přichystal, marketingový manažer společnosti.

Společnost LOMAX založil v roce 1992 Luboš Dufek, který ve své garáži začal vyrábět první žaluzie. Za čtyři roky už výrobnu přesunul do Bořetic, kde začal také s výrobou rolovacích garážových vrat a předokenních rolet.

„V roce 2002 se nám podařil velký úspěch. Na trh jsme uvedli zcela nová garážová vrata s exteriérovou fólií s imitací dřeva. Po nás tento prvek zařadily do sortimentu i ostatní evropské konkurenční firmy,“ vzpomíná Přichystal. LOMAX se tak postupně stal jedničkou na českém trhu v produkci vrat a toto prvenství si drží dodnes.

Vedle neustálých inovací a špičkového klientského servisu je klíčové také neustálé vzdělávání zaměstnanců v komunikaci se zákazníkem. „Jsme si dobře vědomi, že firmu tvoří lidé a její úspěch či neúspěch je plně závislý na nich,“ dodává.

Sortiment se stále rozšiřuje

Naší zaměstnanci už za třicetileté působení vyrobili a namontovali více než sto tisíc garážových vrat. Sortiment jsme však postupně stále rozšiřovali a k rolovacím vratům postupně přibyly i sekční, posuvná a dvoukřídlá. Kromě garážových vrat, žaluzií a předokenních rolet se dnes věnujeme také výrobě vchodových dveří a oken.

Poslední novinkou, kterou jsme minulý rok uvedli na trh, jsou lamely venkovních žaluzií Z90 PRO. „Naše novinka je vysoce odolná vůči větru díky svému ideálnímu tvaru umožňuje dokonalé dovírání, ve finále tak má jeden z nejmenších průsvitů v zavřeném stavu na trhu. Vyhoví tak i nejnáročnějším požadavkům našich zákazníků," vysvětluje Přichystal.

Budoucnost ve stejném rytmu

Přestože se LOMAX postupem času proměnil z malé firmy ve výrobce s několika pobočkami a výrobními halami, hodnotami jako poctivost a tradice se řídíme neustále.

V LOMAXu věříme, že pokud budeme dělat vše jako doposud, o úspěch se ani v budoucnu nemusíme bát. „Stále budeme dbát na spokojenost našich zákazníků, neustálé rozšiřování nabídky a poskytování kvalitních služeb,“ uzavírá Přichystal.

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.