Vaše auto před vandaly a počasím nejlépe ochrání garáž. Musí však být kvalitně zabezpečená

Přes 5,32 milionu automobilů na konci loňského roku evidovali v České republice odborníci ze Svazu dovozců automobilů. Proti roku 2015 se jedná o nárůst přibližně o 3 %. S rostoucím počtem aut experti také zaznamenávají stále častější snahu řidičů a majitelů své vozy chránit před špatným počasím, vandalstvím či dokonce přímo krádežemi. Shodují se, že nejlepší ochranu stále poskytuje klasická garáž, která však musí být dobře zabezpečená.

Zabezpečení se týká především garážových vrat. Kvalitní výrobek by měl splňovat následující:

  • Pečlivé navržení a výroba jednotlivých součástí, ať už sekcí nebo například lamel v případě rolovacích typů. Už jen díky tomu zabraňují či aspoň velmi znesnadňují mechanické prolomení.
  • Dobré tepelněizolační vlastnosti. Jednotlivé součásti bývají vyrobeny z několika vrstev různých materiálů, které jsou dohromady utěsněny tak, aby nevznikaly takzvané tepelné mosty. Ani přes garáž tedy z domu zvláště v zimě neuniká teplo, v létě naopak vrata nepropouští zbytečné teplo dovnitř.
  • V případě, že jsou garážová vrata vybavena elektrickým pohonem, mívá kvalitní výrobek převodovku zkonstruovanou tak, že zabraňuje jejich mechanickému zvednutí. Cesta dovnitř se tím pro zloděje velmi ztěžuje.
  • Ideální je kombinace těchto prvků s elektronickým zabezpečením, například alarmem nebo napojením na pult centrální ochrany. Garáž je tak zabezpečena několika způsoby. Stále ale platí, že i v garáži by člověk měl auto aspoň zamykat.
  • Vyřešená bezpečnost pro obsluhu. V případě vybavení vrat fotozávorou nehrozí nebezpečí přivření člověka nebo zvířete. Pokud technika rozpozná v cestě překážku, ihned zastaví jejich spouštění. Toto řešení oceňují především rodiče malých dětí a majitelé zvířat.
  • Moderní vrata mají také kvalitní design, který dotváří celkový vzhled domu.

Jako všude ale platí, že o garážová vrata a garáž obecně se jejich majitelé musí starat. Díky tomu si všechny výše uvedené vlastnosti zachovají po mnoho let.

Dobře zabezpečená garáž.

 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.