Jak zatemnit okna – venkovní stínění na míru

Hledáte efektivní způsob, jak zatemnit okna a zvýšit vaše soukromí a komfort? Na trhu najdete velkou nabídku stínicí techniky od venkovních žaluzií přes rolety až po zastínění střešních oken, která splní vaše potřeby a přání. Pokud si nejste jisti, jaký typ zatemnění oken je pro vás ideální, máme pro vás několik tipů a doporučení.

3 typy zatemnění oken 

Zastínění oken v létě chrání interiér před slunečním zářením, v zimě naopak pomáhá udržovat v domě či bytě teplo a navíc vám samozřejmě dopřeje nezbytné soukromí. Na výběr máte ze tří základních typů venkovního zastínění oken. Každý z nich má své silné stránky a je třeba z nich vybírat podle vašich specifických potřeb a nároků.

Venkovní žaluzie: Elegance a dokonalé odstínění

Chcete elegantní řešení, které vám umožní snadno regulovat prostup světla a přitom dokáže zadržet až 96 % sluneční energie? Pak si vyberte venkovní žaluzie. V letních měsících vám ochladí interiér dvakrát účinněji než klasické vnitřní žaluzie. Nastavením sklonu lamel si uvnitř zajistíte část slunečního světla a přitom budete chráněni před zvědavými pohledy zvenčí. A pokud špatně spíte, lékem na nespavost může být právě kvalitní stínicí technika

Vybrat si můžete z různých typů lamel a ovládat je můžete stisknutím tlačítka na ovladači, pomocí chytré mobilní aplikace, nebo můžete zvolit čidla, která budou sama přirozené osvětlení plynule regulovat. 

Venkovní zatemňovací rolety: Méně hluku a tepelných ztrát

Oproti venkovním žaluziím mají venkovní rolety jedno omezení – lamely nelze naklápět a účinně tak regulovat přísun světla. Dále však už následují pouze výhody. Poskytnou dokonalé zatemnění interiéru, abyste si mohli vychutnat kvalitní spánek třeba i přes den. Maximálně omezují tepelné ztráty a účinně odstíní hluk z ulice. A v neposlední řadě jde o účinnou ochranu před zloději i před vlivy počasí.

Rolety můžete ovládat ručně, nebo elektropohonem a samozřejmá je i možnost automatizace podle nastaveného časového plánu. Na výběr máte z tisíců barev a dekorů.

Muž ovládá venkovní rolety mobilním telefonem
Venkovní rolety maximálně omezují tepelné ztráty a účinně odstíní hluk z ulice.

Screenové rolety: Zastínění bez ztráty výhledu

Jedná se o moderní alternativu stínicí techniky, která si rychle získává oblibu. Jaká je hlavní výhoda screenových rolet? V první řadě částečná světelná propustnost tkaniny, ze které jsou vyráběny. Tento typ rolet odstíní větší část slunečního záření i tepla z exteriéru, přičemž uvnitř udrží optimální teplotní podmínky a neokrade vás o výhled ven. V jejich podobě tak získáte pasivní chlazení i ochranu soukromí. Navíc budou chránit vaše okna před větrem a deštěm.

Látky screenových rolet se mohou pochlubit dlouhou životností a odolností – vyrábějí se totiž ze skelného vlákna nebo polyesterové tkaniny s potahem PVC. Můžete si vybrat z velké nabídky barev a boxů, které designově doplní váš dům. 

Zastínění oken na míru 

LOMAX se specializuje na venkovní zastínění oken na míru, což znamená, že můžete získat perfektní řešení přesně podle vašich potřeb a rozměrů oken. Díky širokému sortimentu produktů LOMAX a profesionálnímu přístupu k instalaci můžete mít jistotu, že vaše okna budou ideálně zastíněna a ochráněna.

Francouzská okna se screenovými roletami
Screenové rolety odstíní větší část slunečního záření i tepla z exteriéru, přičemž uvnitř udrží optimální teplotní podmínky a neokradou vás o výhled ven. 

Výhody zastínění oken od LOMAX

Zatemnění oken není jen o estetice, ale také o funkcionalitě a pohodlí. S produkty LOMAX získáte:

  • maximální kontrolu nad intenzitou světla a teplotou v místnosti,
  • dokonalejší soukromí a bezpečnost vašeho domova,
  • úsporu energie díky snížení potřeby klimatizace a vytápění,
  • dlouhou životnost a spolehlivost díky kvalitním materiálům a konstrukci
  • kvalitní spánek v kteroukoli denní dobu.

Instalace stínicí techniky – vždy tak, abyste byli spokojení

O instalaci produktů LOMAX u vás doma se postará náš montážní tým. Možnosti instalace jsou různé – u venkovních žaluzií např. s krytem z hliníkového plechu, v podomítkové schránce, do překladu či jako samonosná žaluzie. Rolety pak můžete mít s viditelným boxem, pro zaomítání, pod překlad… Doporučíme vám přesně takové řešení, které bude vyhovovat vaší situaci a montáž zrealizujeme s maximální pozorností k detailům. 

S produkty LOMAX máte jistotu, že vaše okna budou perfektně zastíněna podle vašich představ a požadavků. Navštivte stránky LOMAX a objevte široký výběr zastínění oken, který nabízíme. Rádi vám poradíme na některé z našich poboček LOMAX.

Poptat stínění LOMAX

 

Zdroj fotografií: LOMAX

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.