Vstupní dveře LOMAX AKTIV 77 vám otevře čip bez jediného dotyku

Nejběžnějším způsobem otevírání dveří je zatím klasická zámková vložka, ale i v tomto segmentu se do popředí derou nové technologie. Mezi stále oblíbenější patří bezdotykové ovládání vchodových dveří pomocí čipu nebo čtečky karet, které můžete naplno využít i u hliníkových dveří AKTIV 77. Proč je toto řešení tak populární a jaké má výhody? 

Komfort a bezpečí na prvním místě

V masivnější míře se moderní způsoby otevírání dveří už několik let objevují u vstupů do kancelářských budov a bytových domů. Důvodem je vyšší komfort, kdy už není zapotřebí nosit velké svazky klíčů, ale také hygiena. Vstupní dveře jsou totiž velmi frekventovaným místem a denně jimi prochází spousta lidí, kteří na nich při běžném otevírání „zanechají svou stopu“. Čipy nebo čtečky karet tak do běžného života přinášejí větší pohodlí a zároveň pomáhají chránit zdraví všech, kteří dveře používají. 

Neméně podstatným argumentem je i fakt, že na takto vytížených místech dochází k rychlejšímu opotřebení zámkové vložky. Rostou tak náklady na pravidelné výměny, nehledě na počty ztracených nebo odcizených klíčů. Elektronický systém má oproti tomu životnost i 20 let bez nutnosti dalších investic.

Čip na otevírání dveří AKTIV 77

Na pohodlí a zdraví našich zákazníků myslíme i ve společnosti LOMAX. Pro hliníkové vstupní dveře AKTIV 77 nabízíme několik způsobů otevírání a jedním z nich je i čtečka RFID čipů. Při otevírání není potřeba se ničeho dotýkat, ale stačí přiložit čip, třeba i ten v klíči od automobilu. Čtečka disponuje pamětí až pro 150 čipů, takže je tento způsob otevírání vhodný také pro kancelářské budovy firem nebo bytové domy.

Vchodové dveře je možné současně osadit i klasickou zámkovou vložkou, která může sloužit jako pojistka. Výhodou je i možnost instalovat čtečku čipů dodatečně. Pokud už dveře AKTIV 77 máte, tento komfortní způsob otevírání během několika minut snadno uvedete do provozu. Při používání čipu se nemusíte obávat ani ztráty bezpečnosti – vchodové dveře jsou vybaveny bezpečnostním tříbodovým kováním.

otevírání dveří otiskem prstu
Vchodové dveře LOMAX můžete otevírat i pomocí otisku prstu.

Oblibu otevírání dveří na čip potvrzují průzkumy

Rostoucí popularitu bezdotykového otevírání dveří dokládají i nedávné průzkumy společnosti Ipsos. Jak si v nich vedly čipy v porovnání s klasickými zámky na klíč?

  • V roce 2019 preferovalo čip nebo vstupní kartu u vchodových dveří 49 % respondentů. V roce 2020 jejich podíl vzrostl na 67 %, přičemž nejoblíbenějším řešením byl čip.
  • Klíč jako ideální volbu pro vstup do kanceláře považovala v roce 2019 jedna čtvrtina dotázaných, v roce 2020 už jen jedna pětina.
  • Více než jedna třetina respondentů, která aktuálně k otevírání používala klíč, by preferovala čip.

Další stále oblíbenější variantou otevírání u vchodových dveří Lomax AKTIV 77 je chytré ovládání dveří otiskem prstu. Jeho výhodou je jednoznačně komfort a svoboda, která vás zbavuje nutnosti nosit u sebe neustále nejen klíče, ale také čip nebo kartu.

Přijďte si prohlédnout vchodové dveře AKTIV 77 do vašeho nejbližšího showroomu LOMAX a prozkoumat možnosti jejich řešení. Rádi se budeme věnovat vašim dotazům.

 

Zdroj fotografií: LOMAX 

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.