Ať si klidně mrzne. Práce na stavbě můžou pokračovat i v zimě

Pro celou řadu stavebních úkonů je klíčová teplota vzduchu. Určité činnosti je téměř nezbytné provádět na jaře nebo v létě, pro některé ale nejsou ani silné mrazy překážkou. S jejich realizací tak nemusíte čekat, až zima pomine. Typickým příkladem je montáž příslušenství, které tvoří opláštění domu. Odměnou vám bude finanční i časová úspora.  

Zdít se dá do –5 °C…

Ještě donedávna se s teplotami klesajícími k bodu mrazu stavby ukládaly k zimnímu spánku. Současná praxe je ale jiná, takže ani mimo tzv. stavební sezónu nemusíte sedět s rukama založenýma v klíně. Dokonce i zednické práce je dnes možné při dodržení technologických postupů provádět klidně do mínus pěti. Umožňují to především stavební směsi se speciálními přísadami, které nezamrznou a správně „vyzrají“ i v chladných podmínkách. 

…namontovat garážová vrata i do –15 °C

Takřka bez ohledu na to, jak velké mrazy venku panují, můžete plánovat práce, při kterých se jednotlivé části stavby mechanicky připevňují. Typickým příkladem je montáž garážových vrat, kterou v LOMAXu provádíme i při teplotách 15 °C pod nulou. K instalaci nepotřebujeme žádné stavební směsi na chemické bázi a vystačíme si s dílenským nářadím. Celý proces nám navíc nezabere víc než 4 hodiny, takže vás ani dlouho nezdržíme od dalších povinností.

rodinný dům se sekčními vraty
Sekční, posuvná, rolovací… Vrata všech typů a velikostí namontujeme za půl dne a v každém počasí.

V mrazech lze osazovat i okna a vchodové dveře

Když v průběhu zimy ucítíte průvan skrze okna nebo dveře, s jejich výměnou nemusíte čekat do prvních rozkvetlých tulipánů. V tomto případě je sice potřeba přihlédnout ke stavebním pracím, ale pokud předpověď nehlásí více než –10 °C, neexistuje pro montáž oken a dveří žádná překážka. Máte obavy, že by dům prochladl a vy v něm nemohli pobývat? Tuto starost můžete také odložit. Pro osazení vybouraného otvoru nám stačí pár minut.

Jaké výhody vám přinesou stavební práce v zimě?

Zima může být vlezlá, třeskutá i proklatě dlouhá. Ať už chcete rekonstruovat, nebo stavíte nový dům a rozhodnete se pro instalaci vrat, dveří či oken v tomto období, získáte mnoho výhod. Pozná je především vaše kasička a kalendář.

  • Vyhnete se stavební sezóně od jara do podzimu a čekání na termín montáže nebude dlouhé.
  • Brzy se dočkáte i samotného produktu, protože jsou méně vytížené i výrobní linky.
  • Uspíšíte stavbu domu, budete se moct věnovat pracím uvnitř, budete dřív bydlet.
  • Do hrubé stavby nebude otevřenými otvory pronikat vlhkost, déšť nebo sníh.
  • Ušetříte za nákup – pořizovací ceny bývají většinou nižší, případně jsou na výrobky mimosezónní akce.
  • Výměnou nevyhovujících oken, dveří nebo vrat okamžitě ušetříte i za náklady na vytápění.

Značnou energetickou úsporu získáte i montáží stínicí techniky, kterou lze v zimě realizovat také. Vždy ale tyto činnosti svěřte odborníkům, abyste měli jistotu záruky a vyhnuli se zbytečným komplikacím. I malá netěsnost může napáchat víc škody než užitku.

Navštivte jednu z našich poboček LOMAX, kde vám rádi pomůžeme vybrat garážová vrata, vchodové dveře nebo okna na míru vašim potřebám. Pro začátek ale klidně postačí vyplnit poptávkový formulář z pohodlí domova.   

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, LOMAX

Máte zájem odebírat novinky?

Vyplňte níže svůj e-mail a odebírejte newsletter LOMAX.